L’agenda independentista de la Diada 2009

El SEPC és qui inaugurarà els actes de l’Esquerra Independentista organitzats en el marc de la Diada del 31 de Desembre aquest 2009. Ho farà a la universitat, el dimecres 16 de desembre a les 12:00 hores amb una conferència sobre “orígens i actualitat” de la commemoració de la jornada. El sindicat estudiantil ha organitzat una taula rodona en la qual intervindran Tomeu Martí, de l’Obra Cultural Balear (OCB), i el mestre Biel Majoral, conegut per la seva carrera musical i reivindicativa.

La següent cita està preparada pel cap de setmana abans de la Diada. Gent Activa ha convidat a Mallorca un membre del Secretariat Nacional de les CUP, Joan Teran, que oferirà xerrades a Montuïri (diumenge 27 a les 18:30 al restaurant S’Hort des Pont), Inca (dilluns a la mateixa hora al local de l’OCB) i Manacor (dilluns, a les 20:30 al Cafè Can Lliro).

Tanmateix, el dia més carregat d’activitats serà dimarts 29 de Desembre, la vigília del dia 30, quan es celebra la manifestació. Maulets obrirà i tancarà la jornada, amb una xerrada a les 13:00 hores al Casal Popular Voltor Negre (Palma) sobre “el jovent davant la crisi” i un sopar al mateix lloc a partir de les 21:30. Durant l’horabaixa, a partir de les 18:00 hores, Maulets ha organitzat un cercavila juvenil titulat “La nostra terra, el nostre poble. El jovent per la Independència i el Socialisme”. El cercavila culminarà a Can Alcover cap a les 19:30 hores, quan començarà l’Acte Polític organitzat per Endavant i en el qual intervindran membres de totes les organitzacions de l’Esquerra Independentista de Mallorca. A més, hi haurà demostracions de cultura popular.